fredag 30. oktober 2009

Mye og ingenting :)

Siden oktober 2003 så har fredager fra 15.sept og frem til påske vært ukens desidert verste dag ....... nesten verre enn mandager etter et tap . Men bare nesten . :). men alternativet er er mye dårligere ..... å ikke ha noe å gjøre på fredager .

Siste uken har gitt fire landslagsuttak. Det mest oppsiktsvekkende er vel at det er innkalt 31 spillere til samling for damelandslaget.To nye målvakter ,en back og fire forwards.Kan fort være at veldig mange av de som har var med i Polen troppen og har vært med hele samlingsperioden etter siste VM som får en negativ beskjed når VM uttaket er klart.Har vi spiller som ikke har vært med frem til nå, som kan ta laget til en semifinale?For det må jo være underprestasjon under Polish Open og et ønske om å nå en semifinale som har ført til så mange "nye ansikter "...... men det er alltid flere sider ved et slikt uttak og det kan godt hende det finnes mange gode grunner for utskiftninger .... ikke vet jeg . Men det ser unektelig litt merkelig ut.Jeg tror ikke på at noen av de nye spillerne alene løfter Norge til en semifinale.Til det kreves det All Star materiale og det har ikke Norge hatt siden 2003.Men det skulle vært interessant å sett hva som hadde skjedd om de hadde børstet støvet av Kari Hånsnar,Birgitte Lersbryggen,Linda Manley,Jeanette Giørtz,Ingrid Gigstad,Astrid Bjørnebekk......... :) Semi? Antageligvis ikke ..... de har trappet ned ,lagt opp og/eller stiftet familie.Men vår idrett er ikke ukjent med spillere som legger opp og kommer tilbake igjen ...... og klarer seg . Og flere av de nevnte hadde sikkert hatt mye å bidra med .


Herrelandslaget har endelig fått konkurranse på målvaktsiden.Tre Buskerudspillere inne på a-landslaget og 3 på U19 ... jobbes bra på Solbergelva ........Løvlund hentes hjem fra Danmark. Henning Larsson har hatt en bra innledning i Tunet og Jaksland serverer...... nær sagt som vanlig ..... spørsmålet er om det er godt nok når det kommer til hva som kreves i internasjonale kamper.

Hildremyr(U19 Herrer) har fått en takknemlig oppgave........ ta vare på en av de beste årgangene på maaaaaange år.Stadig flere av spillerne får spilletid i eliteserien ....... og de kan vel ikke beskyldes for å gjøre seg bort :).

Wiker og Fagernes(U19 Kvinner)har fortsatt en stor spredning ...... aldersmessig. Men som på guttesiden , så er 93/94 årgangene utrolig spennende.Er du god nok ,så er du gammel nok .

Gårsdagens oppgjør mellom Sveiva - GIF var en todelt opplevelse.Den hyggelige delen var ungdommene Bjerknes, Øystad ,Gidske, Furu og Husom.Selve kampen var ingen stor opplevelse ..... et oppgjør mellom rivaler skal vel inneholde mer. Det var tamt og nesten blottet for nærkamper ....... Det var sikkert spennende nok for de med riktig klubbtilhørighet, men for oss andre .....nesten kjedelig.Sveiva kommer tilbake i siste periode og vinner den 5-0 mot et GIF lag som synes å slite noe helt forferdelig om dagen,altfor få som er villig til å virkelig slite og spillerne ser ut til å mangle på energi ..... OG HVOR ER SJEFEN.

Helgens kamper :

Greåker- Sagene ....... en grei hjemmeseier.

Slevik-Fjerdingby......... hjemmelaget virker ganske ustabile og skal vel egentlig ikke kunne vinne her. Og så god kan vel ikke Stræte være at "han" tar hjem dette også. Borteseier.

Gjelleråsen-Harstad.....kanskje helgens mest åpne kamp.Begge lag "må" vinne.Uten seier til GIF , så kan sluttspill bli vrient. Harstad må vinne for å unngå havne altfor langt etter tidlig i sesongen.

Sarpsborg - Nidaros.......dette kan ikke de blå rote bort.

Tunet - Harstad ........en klar hjemmeseier med 5-6 mål.

Nor 92 - Nidaros.......Det kan bli en tung dag for Nidaros .Det er varslet en tynn tropp og med en kamp i kroppen fra lørdag, kan dette fort bli en helg med minus 20.


Sveiva - Slevik .... en grei H? Med hjemmeseier , så setter Sveiva et lite "trykk" på Tunet.

Holmlia - Nidaros...... hjemmeseier.

Akerselva - Grei...... en skikkelig veteranmatch . Myggan mot Wike og Leivestad.IKA føler seg nok som klare favoritter.Grei slipper inn litt for mange mål.H med mulighet for overraskelse. Gardering kalles det . :)

Sveiva - Nidaros....... Skal være en klar B.

Tunet - Målløs.......hjemmeseier.

Ellers gleder man seg til en fredag hvor man har fri HELE kvelden ....... det skal bli godt.....for det er vel noen kamper i helgen også :). Og neste uke er vi tilbake i det gamle med treninger mandag , onsdag , fredag og kamp søndag .....og et møte på tirsdagskvelden.

Akersgata har offisielt åpnet skisesongen for flere uker siden, daglivareforretningene har funnet frem juleproduktene og fotballen ruller fremdeles .Og som vi snakket om i lunsjen for fire - fem uker siden ..... FFK - Sarpsborg i kvalikk , er skjebnesbestemt ..... et alfor bra scenario til at det ikke skal hende . Hva skjer :) ....... Kommer nok til å være brukbar temperatur i Østfold en uke eller to til :) . Og selvfølgelig blir "go gutten " Peter Kovacs toppscorer med et mål ....... stjernegoalen mot Brann blir helt avgjørende. Hvem har sagt at idrett er rettferdig.

God Helg .

3 kommentarer:

 1. Sveiva - Nidaros en klar B ??? Vet inte helt det ass. Rune... nu har du nog varit for sjapp på tangenterna ?!?!? =)

  Paddan

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Paddan !!!!! Ikke bare litt kjapp ..... men en smule tåketet også :)

  SvarSlett